Excelsior wint van Unitas/Perspectief op het afscheid van Lisette Ekelmans

17 okt 2011   //   Auteur: Bertjan Bron   //  5 reacties

De laatste wedstrijd op het veld werd een prooi voor Excelsior 1. Voor de derde keer op rij wist Excelsior de winst te pakken en sluit de eerste helft van het veldseizoen af op een gedeelde vierde plek.

Excelsior moest het op deze zonnige zaterdag opnemen tegen de verrassende nummer twee en promovendus Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Na de overwinningen tegen KCC/Hijbeko en de Meervogels kon Excelsior het veldseizoen op een goede manier afsluiten door te winnen van Unitas/Perspectief. Ook kon Excelsior door te winnen Lisette Ekelmans een waardig afscheid gunnen. Zij stopt voorlopig met korfbal in verband met haar zwangerschap.

Met Marrien Ekelmans wederom op de plek van de nog niet fitte Mark van Bommel kwam Excelsior goed uit de startblokken en wist het na de 0-1 van Unitas/Perspectief meteen op voorspong te komen. Excelsior verdedigde goed en gaf de veel scorende dames van Unitas/Perspectief weinig kans om te scoren.

Excelsior stond bij rust op een 8-6 voorsprong, maar moest Marrien Ekelmans wel achterlaten in de kleedkamer. Terwijl hij probeerde een doorloop te maken kreeg hij een duw van zijn tegenstander, hierdoor raakte Marrien Ekelmans de paal en kon hij na rust niet meer verder spelen. Marrien Ekelmans moest dus op de bank plaats nemen terwijl zijn tegenstander ontsnapte aan geel.

Met Mark van Bommel op de plek van Marrien Ekelmans liet Excelsior Unitas/Perspectief niet meer terug komen. Telkens wanneer de gasten uit Harderwijk scoorde, scoorde Excelsior mee. In de tweede helft werd Unitas/Perspectief tot twee keer toe in de wedstrijd geholpen door de scheidsrechter, maar Excelsior liet zich niet afleiden.

Een minuut voor tijd kon Lisette Ekelmans worden gewisseld en werd haar een waardig afscheid gegeven. Na jaren gespeeld te hebben in Excelsior 1 en vele hoogtepunten te hebben meegemaakt neemt zij voorlopig afscheid van Excelsior 1. Namens de SVE veel succes en plezier met de kleine!

Uiteindelijk werd er afgefloten bij 17-15 en pakte Excelsior een dik verdiende en belangrijke overwinning. Hiermee blijft het gat met de onderste plaatsen vier punten en is het gat met koploper KCC/Hijbeko maar drie punten. Excelsior doet dus weer helemaal mee in de Hoofdklasse B en kan na de zaal nog voor een stunt gaan zorgen.

Komende weken heeft de selectie rust en gaat zich voorbereiden op het zaalseizoen. Als opwarmer speelt Excelsior mee in de Haagse Korfbaldagen waar ODO en Sporting Trigon de tegenstanders zijn in de eerste ronde.