Excelsior presteert goed onder druk

5 feb 2013   //   Auteur: Bertjan Bron   //  Reacties staat uit voor Excelsior presteert goed onder druk

De spannende laatste weken van de competitie zijn weer begonnen, en zoals de SVe vorige week al liet zien staat er nog veel op het spel. Onder deze grote druk hebben de meeste teams van Excelsior uitstekend gepresteerd.

Bij de pupillen maar drie wedstrijden, waarbij er twee in winst omgezet konden worden. Excelsior E1 speelt heel het zaalseizoen al wisselend. De ene week spelen ze zoals ze kunnen en spelen ze goed korfbal, de andere week lukt het net niet en hebben ze het lastig. Zaterdag was het een goede dag voor de E1 en dan spelen ze ook echt goed. Ze wonnen van Avanti met 8-1.

Excelsior D1 strijdt nog voor het kampioenschap, en over enkele weken staat de topper tegen Meervogels D1 op het programma. Tot die tijd mogen er geen punten gemorst worden. Zaterdag moest de D1 spelen tegen Valto D1, een middenmoter. Het was een erg spannende wedstrijd waarbij er een aantal keer een voorsprong weggegeven werd, maar er ook teruggeknokt werd van een achterstand. Uiteindelijk trok de D1 aan het langste eind met een benauwde 9-8 overwinning.

Excelsior D1             8   7   1   0   15   75-44   (31)
De Meervogels D1      7   7   0   0   14   59-35   (24)

De jonge talenten van Excelsior F1  waren de laatste die in actie kwamen. Zij konden helaas geen punten pakken. Maar geen nood voor dit team, want het draait uiteindelijk om de ontwikkeling van deze jonge spelers. Het is vooral leuk om naar dit team te komen kijken, dus kijk in de korfpraat en zet dan de wekker lekker vroeg.

Ook bij de aspiranten weinig wedstrijden. Titelkandidaat Excelsior B3 kwam niet in actie, net als de B2 en de C2. Excelsior C3 kwam wel in actie, maar kon ook geen punten pakken. Maar desondanks staat dit team gewoon nog netjes in de middenmoot en draaien de C3 gewoon een redelijk tot goed zaalseizoen.

Excelsior C1 kwam wel weer in actie en speelde een belangrijke wedstrijd tegen Atlantis C1. Met de wedstrijd van komende zaterdag tegen medekoploper Vriendenschaar C1 in het achterhoofd, was het belangrijk om geen puntverlies te lijden. En dat deed de C1 ook niet. De hele wedstrijd stond het aan de goede kant van de score, maar uiteindelijk viel de beslissing pas ruim een minuut voor tijd. Ook al vertelden de coaches na afloop heel stoer dat ze geen moment getwijfeld hadden. Het werd uiteindelijk 12-10.
Komende zaterdag staat dan eindelijk de wedstrijd tegen Vriendenschaar C1 op het programma, om 11.00 uur in onze eigen sporthal de Buitenhof. Kom gezellig kijken en genieten van onze C1.

Vriendenschaar C1            11   9   0   2   18   87-51   (36)
Excelsior C1                   11   8   2   1   18   93-63   (30)

Als laatste Excelsior B1, zij moesten acteren tegen de nummer laatst, Tempo B2. En van het begin af aan liet de B1 duidelijk zien wie van de twee onderaan staat en daar ook thuis hoort. Dit resulteerde in een duidelijke en dikke 13-5 overwinning. Over een paar weken staat de belangrijke wedstrijd tegen Refleks B1 op het programma, winst betekend dat de B1 veilig is, verlies zou het nog moeilijk kunnen maken. Maar daar gaan we, met deze vorm, niet van uit.

Bij de junioren ook al geen vol programma, Excelsior A3 was namelijk vrij, maar wel een daverende verrassing. Excelsior A2 staat al het hele seizoen onderaan, kreeg zelfs twee strafpunten te verwerken maar wist afgelopen zaterdag knap te winnen van Tempo A3. Een heel mooi resultaat dat vertrouwen geeft voor de laatste zaalwedstrijden en de veldcompetitie.

Excelsior A1 moest ook spelen, en dat werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft ging de wedstrijd enigszins gelijk op. Na rust nam Excelsior A1 een mooie voorsprong van 4 punten, maar gaf dit binnen no-time weer weg. Uiteindelijk liet de A1 een punt liggen in de derby tegen Fortuna/MHIR A2. Zonde, maar nog geen man overboord. De volgende weken gewoon die voorsprong vasthouden, dan komen de twee punten vanzelf weer.

De senioren van Excelsior gaven veelal het goede voorbeeld. Excelsior 1 was vrij, maar de overige teams kwamen wel in actie. Excelsior 2 speelde de belangrijke wedstrijd tegen KVS 3 voor behoud in de Hoofdklasse, en verloor onnodig met 15-16. Degradatie ontlopen wordt nu wel erg lastig.

Ook Excelsior 7 wist niet te winnen, de punten werden achtergelaten bij Avanti en ook hier wordt het ontlopen van degradatie een lastig verhaal. 

De overige teams pakten allemaal 2 punten, en in bijna alle gevallen waren dit hele belangrijke punten. Excelsior 3 wist onverwachts de punten te “stelen” bij Groen Geel 3. Mede door een gemiste strafworp een minuut voor tijd werden er hele belangrijke punten gepakt, die aan het eind van de rit wel eens beslissend kunnen zijn. Een mooie overwinning op karakter.

Excelsior 6 is samen met de D1 als enige ploeg nog ongeslagen, en koerst af op het kampioenschap. KVA leek nog aan te haken, maar in een rechtstreeks duel werd ook deze ploeg aan de zegekar gebonden. De enige ploeg die nog meestrijdt is Futura 5. Het verschil is maar twee punten in het voordeel van Futura, maar zij hebben ook twee wedstrijden meer gespeeld.

Futura 5               9   8   0   1   16   155-80   (75)
Excelsior 6          7   7   0   0   14   120-69   (51)

Excelsior 5 moest de belangrijke wedstrijd tegen KIOS 4 spelen. En zoals vorige week al genoemd, was het of winnen en meestrijden voor het kampioenschap, of verliezen en tweede worden. Excelsior 5 liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan dat het kampioenschap het doel is dit seizoen. KIOS werd met een duidelijke nederlaag naar huis gestuurd met de boodschap dat Excelsior 5 klaar is voor nieuwe triomfen.

KIOS 4                   11   10   0   1   20   174-101   (73)
Excelsior 5            11   10   0   1   20   171-107   (64)

Als laatste Excelsior 4, zij strijden nog tegen degradatie en moesten dus winnen om het gat niet te groot te maken. Met deze opdracht gingen ze het veld in en uiteindelijk bleek de missie ruim geslaagd. Ze wonnen niet alleen met 15-7, maar het gat met de veilige plekken is nu nog maar een puntje. Alle kans dus weer.

Komende zaterdag weer een mooi programma. Om 10.00 uur speelt Excelsior D1 tegen Weidevogels D1 in de Buitenhof.  Excelsior C1 speelt om 11.00 uur thuis de kraker tegen Vriendenschaar C1. Excelsior B3 moet op bezoek bij de nummer 3, VEO B3 en mag geen punten laten liggen. Excelsior 4 speelt de belangrijke wedstrijd tegen ODO 3 in Maasland om 17.15 uur, het verschil tussen beide ploegen is maar een punt.

En natuurlijk speelt ons vlaggenschip weer een thuiswedstrijd. Dit keer komt DSC uit Eindhoven op bezoek in Delft. Excelsior 1 kan niet alleen de punten goed gebruiken, maar vooral ook de steun en enthousiasme van ons publiek. Kom gerust wat eerder om te genieten van de vele spannende wedstrijden, de talenten van Excelsior A1 tegen KVS A2 en de wedstrijd van Excelsior 2 tegen DSC 2.

Om 17.00 uur staat dan het toetje op het programma, Excelsior 1 – DSC 1. Kom kijken, geniet van de wedstrijd en wees niet bang om enthousiast de toppers van ons 1e team aan te moedigen.

Comments are closed.