De Haagse Korfbaldagen staan voor de deur

23 okt 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor De Haagse Korfbaldagen staan voor de deur

Vanaf vanavond gaan de “Haagse Korfbaldagen” weer van start. De “Haagse Korfbaldagen”, ook wel bekend als de HC Cup, is het traditionele voorbereidingstoernooi voor het zaalseizoen in de regio Haaglanden.

Ook dit jaar doet CKV Excelsior weer mee met Excelsior A1 en Excelsior 1. Onze A1 is ingedeeld in een poule met HKV/Ons Eibernest A1, Refleks A1 en Futura A1 en speelt een vierkamp op zaterdag 24 oktober in sporthal “De Schilp” in Rijswijk. Excelsior A1 opent de vierkamp tegen HKV/Ons Eibernest om 09.30 uur en speelt vervolgens om 10.54 uur tegen Futura om af te sluiten tegen Refleks om 12.14 uur.

De winnaar van de deze poule plaatst zich voor de halve finale van de Haagse Korfbaldagen voor A-Jeugd 1e klasse op woensdag 28 oktober. Mocht Excelsior A1 zich als winnaar van de poule plaatsen voor de halve finale, speelt het op woensdag 28 oktober om 19.15 uur in sporthal “Zuidhaeghe” in Den Haag. De tegenstander is de winnaar van poule C. In deze poule spelen Ondo A1, Avanti A1, Fiks A1 en KZ Danaiden A1 tegen elkaar.

Mocht ook deze halve finale gewonnen worden, dan speelt Excelsior A1 op vrijdag 30 oktober de finale in de sporthal van HKV/Ons Eibernest in Den Haag. De finale voor de A-Jeugd begint om 19.15 uur.

Excelsior 1 is voor deze jaargang van de Haagse Korfbaldagen ingedeeld in een poule met Weidevogels 1 en Valto 1. Als eerste tegenstander staat Weidevogels 1 op het programma op vrijdag 23 oktober om 21.25 uur in sporthal “Boswijk” in Den Haag.

Maandag 26 oktober staat de wedstrijd tegen Valto 1 op het programma. Deze wedstrijd start om 20.30 uur en wordt gespeeld in de thuishal van Valto, sporthal “Vreelo” in De Lier. Mocht Excelsior 1 zich als winnaar van de poule of als een van de twee beste nummers twee plaatsen voor de kwart finale, dan speelt het op dinsdag 27 oktober wederom een wedstrijd. Er vanuit gaande dat Excelsior 1 als eerste in de poule eindigt, zou het om 21.35 uur spelen in sporthal “De Veur” in Zoetermeer. De tegenstander zou dan de winnaar zijn in een poule met ALO, KZ Danaiden en ODO.

Mocht Excelsior ook deze ronden overleven, speelt het op donderdag 29 oktober de halve finale en maakt het kans op een plaats in de finale. De finale wordt traditioneel gespeeld in de sporthal van HKV/Ons Eibernest in Den Haag en staat op zaterdag 31 oktober om 16.40 uur op het programma.

Uiteraard volgt de Supporters Vereniging Excelsior als “Official Media Partner” van de CKV Excelsior de verrichtingen van onze teams en blijven jullie via de website van de CKV, SVE en Facebook op de hoogte.

Comments are closed.