Excelsior 1 plaatst zich voor kwartfinale Haagse Korfbaldagen

27 okt 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Excelsior 1 plaatst zich voor kwartfinale Haagse Korfbaldagen

In een volle sporthal “Vreeloo” heeft Excelsior 1, gesteund door veel supporters, ook de tweede poulewedstrijd gewonnen. In De Lier werd Valto met 18 – 15 verslagen. Door dit resultaat heeft Excelsior 1 zich als winnaar van poule F geplaatst voor de kwartfinale van de “Haagse Korfbaldagen”.

Tegenstander Valto, spelend in hun eigen sporthal, liep vanaf het begin achter de zwart-witte brigade van Denise Bezemer aan en kon de wedstrijd nooit echt spannend maken.

Excelsior 1 begon met een andere opstelling dan in de eerdere wedstrijd tegen Weidevogels. In de aanval begonnen Dannie, Sander, Kelly en Lisanne. De verdediging werd gevormd door Wouter, Omar, Elke en Margot. De eerste aanval schoot uit de startblokken en daarmee kwam Excelsior meteen al op een 2 – 0 voorsprong.

Valto kwam na deze bliksemstart iets beter in de wedstrijd en via 4 – 1 wisten de Lierenaren terug te komen tot 5 – 3 en even later lag de gelijkmaker erin. Richting de rust van de 20 minuten durende eerste helft nam Excelsior het heft weer in handen en vlak voor rust was de voorsprong weer gegroeid naar drie punten, 10 – 7. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 10 – 8 voorsprong.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Excelsior was sterker maar kon nooit het verschil groter maken dan drie of vier punten. Valto bleef aanhaken door hard te werken en fysiek de duels aan te gaan. Na nogmaals 20 minuten floot de scheidsrechter af bij een 18 – 15 voorsprong voor de zwart-witten. Geen enkel moment echt in gevaar geweest en ruim voldoende voor een plek in de kwartfinale.

Deze kwartfinale wordt vanavond om 21.35 uur gespeeld in sporthal “De Veur” Zoetermeer. Tegenstander is ODO uit Maasland, die met drie punten winnaar werd van poule A. We hopen ook in Zoetermeer veel supporters op de tribunes te zien. Maar mochten jullie 21.35 te laat vinden, kom dan morgen om 19.15 uur naar de sporthal van HKV/Ons Eibernest om Excelsior A1 te steunen in hun halve finale tegen Avanti A1.