Excelsior 1 strandt in kwartfinale Haagse Korfbaldagen

28 okt 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Excelsior 1 strandt in kwartfinale Haagse Korfbaldagen

De kwartfinale van de Haagse Korfbaldagen is dit jaar het eindstation voor Excelsior 1. In een matige wedstrijd, de derde in vijf dagen, was ODO uit Maasland met 8 – 10 te sterk voor onze zwart-witten.

Geen enkel moment zat Excelsior goed in de wedstrijd. Veel foute passes en een matige afronding zorgden voor een matige eerste twintig minuten. Het werd nog wel 1 – 0 maar daarna raakte Excelsior het initiatief kwijt. Niet dat ODO een geweldige wedstrijd op de mat legde, maar Excelsior wist de fouten van ODO niet af te straffen terwijl ODO wat makkelijker de korf wist te vinden.

Ook reboundend was ODO de eerste twintig minuten Excelsior de baas. Dit resulteerde in een ruststand van 6 – 7 in het voordeel van de Maaslanders. In de tweede helft stokte de doelpuntenmachine van Excelsior, in de eerste helft al niet op dreef, helemaal. Deze tweede twintig minuten waren van beide kanten matig, maar geen van beide ploegen wist hiervan te profiteren.

Excelsior kon de bal maar niet door de korf heen krijgen en de druk op ODO hiermee verhogen. Daardoor kon ODO de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Een domper voor Excelsior 1. Voorafgaand aan deze kwartfinale was het doel om zo lang mogelijk in het toernooi te blijven. Na drie wedstrijden zijn de “Haagse Korfbaldagen 2015” echter alweer voorbij voor Excelsior 1.

Vanavond staat nog wel de halve finale voor Excelsior A1 op het programma. Tegenstander is Avanti A1 en de wedstrijd wordt gespeeld in sporthal “Zuidhaghe” in plaats van de eerder genoemde sporthal van HKV/Ons Eibernest. Deze halve finale start om 19.15 uur en bij winst speelt Excelsior A1 op vrijdag 30 oktober de finale van de “Haagse Korfbaldagen”.