Excelsior A1 ten koste van Avanti in finale Haagse Korfbaldagen

29 okt 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Excelsior A1 ten koste van Avanti in finale Haagse Korfbaldagen

Excelsior A1 heeft zich geplaatst voor de finale van de “Haagse Korfbaldagen 2015”! Door middel van een duidelijke 12 – 7 overwinning op Avanti A1 mogen de zwart-witte talenten zich opmaken voor de finale.

Excelsior A1 schoot om 19.15 uur in sporthal “Zuidhaghe” uit de startblokken en wist in no-time een 6 – 1 voorsprong te pakken. Avanti A1, tijdens de veldcompetitie een van de tegenstanders van onze hoogste junioren en wist toen met 14 – 12 te winnen, kon in het begin geen vuist maken tegen de zwart-witte dadendrang. Richting de rust nam Excelsior wat gas terug maar liet het Avanti geen moment in de wedstrijd komen. De prima fluitende Wouter le Comte floot voor de rust bij een 7 – 3 voorsprong.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Excelsior was heer en meester, Avanti kon maar niet dichterbij komen en de wedstrijd weer spannend maken. Waar Excelsior A1 tijdens de veldcompetitie nog wel eens een wedstrijd uit handen kon geven, gaat dit tijdens deze editie van de “Haagse Korfbaldagen” al een stuk beter. Excelsior A1 speelt erg goed, attractief en volwassen korfbal.

Waar eerder HKV/Ons Eibernest, Refleks en Futura weinig in te brengen hadden, was het nu de beurt aan Avanti. Excelsior wist de wedstrijd in de tweede helft professioneel uit te spelen en uiteindelijk met 12 – 7 te winnen.

Voor de tweede keer in de historie van de “Haagse Korfbaldagen” kunnen de hoogste junioren van Excelsior de finale winnen en daarmee het toernooi op hun naam schrijven. In 2006 wist Excelsior A1 de beker al eens mee naar huis te nemen, toen werd Avanti A1 in de finale verslagen.

Nu staat voor aankomende vrijdag 30 oktober Maasluis A1 op het programma. Ook dit is een bekende tegenstander van onze A1. Maassluis is de nummer drie in de poule van de A1 en werd met 13 – 9 verslagen door onze talenten. Maar van onderschatting mag geen sprake zijn, dit fantastische toernooi tot nu toe moet worden afgesloten met de titel.

We hopen dat zoveel mogelijk supporters de moeite nemen om onze zwart-witten aan het werk te zien. De wedstrijd begint om 19.15 uur en wordt gespeeld in de sporthal van HKV/Ons Eibernest. Ik hop dat wij laten zien dat dit onze club is en dat wij onze A1 steunen.