Excelsior toont strijdlust en wint van koploper KCC/Hijbeko

3 okt 2011   //   Auteur: Bertjan Bron   //  539 reacties

In een spannende wedstrijd vol strijdlust heeft Excelsior voor de tweede keer weten te winnen in de Hoofdklasse. KCC/Hijbeko, met oud Excelsior trainer Ton van der Laaken als coach, kwam als koploper naar Delft met vier overwinningen uit vier wedstrijden, maar kon zijn ongeslagen status niet behouden.

Excelsior speelde dit veldseizoen nog niet overtuigend, met als dieptepunt de 7-17 nederlaag van vorige week tegen SKF. Daardoor stond Excelsior samen met Rohda op de zesde plek, terwijl Excelsior vorig veldseizoen nog bijna kampioen werd in dezelfde Hoofdklasse. Excelsior had de punten hard nodig, en KCC/Hijbeko leek dan ook niet de ideale tegenstander. Met nadruk op leek, want de ploeg uit Capelle aan de IJssel bleek juist de ideale tegenstander te zijn voor ons vlaggenschip.

Excelsior begon, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, flitsend. Binnen een paar minuten werd KCC/Hijbeko op een 3-0 achterstand gezet, waardoor Ton van der Laaken zijn eerste time-out al moest gebruiken om KCC/Hijbeko scherp te krijgen. Deze time-out bleek precies te zijn wat KCC/Hijbeko nodig had, want hierna ging het beter lopen bij deze ploeg. Ze kwamen terug tot 3-3 en gingen meteen over Excelsior heen. Tien minuten voor rust stond KCC/Hijbeko op een comfortabele 6-8 voorsprong, maar Excelsior bleef vechten en knokte zich terug in de wedstrijd. Vlak voor rust wist Excelsior wederom op voorsprong te komen en ging rusten met een 9-8 voorsprong.

In de rust waren er veel tevreden gezichten te zien op het terras. Eindelijk liet Excelsior zien te kunnen vechten en speelden ze een goede wedstrijd. De vraag was dan ook of Excelsior dit ook de tweede helft kon opbrengen. Het antwoord kwam meteen na rust, want Excelsior liep al snel uit naar een 10-8 voorsprong. Excelsior bleef steeds aan de goede kant van de score en wist zelfs even uit te lopen naar drie punten, 14-11. KCC/Hijbeko gaf niet op, maar kon uiteindelijk niks inbrengen tegen de ontketende Mark van Bommel, die zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien. Bij 17-15 was er nog enige hoop voor KCC/Hijbeko, maar Excelsior gooide de deur dicht door tweemaal te scoren en twee minuten voor tijd op 19-15 te komen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 19-16 en wist Excelsior te stunten tegen de koploper.

Een heel goede wedstrijd met veel mooie doelpunten, strijd en goed verdedigend werk werd afgesloten met een mooie en belangrijke overwinning. Wanneer er volgende week tegen de Meervogels met dezelfde inzet wordt gespeeld, kan Excelsior op zes punten komen en wat meer afstand nemen van de onderste regionen. Excelsior is aan zijn stand verplicht om komende zaterdag twee punten mee te nemen uit Zoetermeer.

Om 15.30 speelt Excelsior op het Vernedesportpark in Zoetermeer tegen de Meervogels. Om 14.00 speelt Excelsior 2 ook tegen de Meervogels en moet Excelsior vier punten ophalen in Zoetermeer.