Excelsior verliest op bezoek bij KVS

13 nov 2011   //   Auteur: Bertjan Bron   //  21 reacties

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse A meteen een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar goed kennen. In Scheveningen stond de wedstrijd tussen KVS en Excelsior op het programma. En ondanks een goede tweede helft, kon Excelsior niet stunten en ging het met 22-18 ten onder.

Excelsior speelde in sporthal de Blinkerd bijna een thuiswedstrijd. Want de, zoals gewoonlijk, sfeerloze sporthal was voor bijna 50% gevuld met supporters van Excelsior. Excelsior staat er niet voor niets om bekend dat het vaak met veel supporters naar uitwedstrijden komt. Helaas gaf dat Excelsior in de eerste helft geen vleugels, want de start van Excelsior was matig.

KVS kon direct na het voorstellen van de spelers uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Excelsior kwam moeizaam tot aanvallen en moest zich verdedigend beter instellen op de tegenstander. Uiteindelijk kwam Excelsior terug in de wedstrijd door doelpunten van Lisanne Halbe en Frank Damshuizer. Maar telkens wanneer Excelsior weer wat dichterbij kwam, liep KVS weer uit, want een paar minuten later stond het alweer 7-3 voor de ploeg uit Scheveningen en moest Excelsior weer opnieuw beginnen aan de inhaalrace.

Door doelpunten van Ben Mevissen, Nathalie de Vreede en de eerste officiële treffer sinds zijn rentree bij Excelsior van Dick Kalkman komt Excelsior weer terug tot twee punten, 8-6. KVS kan helaas weer uitlopen naar 13-10. Vlak voor rust weet KVS nog tweemaal te scoren, waarvan de laatste treffer op zes seconden voor rust wordt gemaakt. Zo zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een 15-10 ruststand in het voordeel van KVS.

In de tweede helft start Excelsior meteen fel en komt de ploeg beter in de wedstrijd. Excelsior is meteen de bovenliggende partij, maar moet wel een inhaalslag maken. In de eerste zeven minuten na rust weten beide ploegen nauwelijks te scoren, alleen Nathalie de Vreede weet er een van afstand te maken. Daarna komt Excelsior door twee mooie doelpunten van Ben Mevissen weer terug in de wedstrijd, 15-13. Verdedigend lijkt alles beter op orde, aanvallend komen nu ook de doelpunten. KVS is in deze fase wat geïrriteerd en voor Excelsior alle kansen om weer langszij te komen.

Excelsior kan alleen niet dichterbij komen dan twee doelpunten. Telkens weet KVS er weer een bij te scoren. Met nog ruim tien minuten op de klok vervangt Marrien Ekelmans de moegestreden Dick Kalkman en krijgt Excelsior meteen een aantal kansen. Deze worden gemist, en zoals altijd scoort de tegenstander dan wel. KVS loopt weer uit naar vier punten, maar door twee mooie doelpunten van aanvoerder Reinier van den Hoek komt Excelsior terug tot 19-17.

KVS heeft, in de persoon van Ivar Roozenbeek, meteen een antwoord klaar, en zo kan KVS weer uitlopen naar vier punten verschil, 21-17. Een paar minuten later fluit de arbiter af en is de eindstand 22-18 in het voordeel van KVS. De vier doelpunten die weggeven werden in het begin van de wedstrijd zijn telkens het verschil geweest tussen de beide ploegen. Excelsior was in de tweede helft sterker, maar kon nooit op gelijke hoogte komen.

Volgende week gaat Excelsior, in een hopelijk kolkende sporthal, proberen de eerste punten binnen te slepen. Om 17.15 speelt Excelsior in Delft tegen Unitas/Perspectief. De SVE hoopt op veel supporters, want dan kan Excelsior 1 goed gebruiken. Kom dus allemaal naar sporthal de Buitenhof om onze sterren te zien stralen!