Valse start voor Excelsior 1

9 nov 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Valse start voor Excelsior 1

Zaterdagavond stond voor Excelsior 1 haar eerste zaalcompetitiewedstrijd op het programma. Na de degradatie van vorig seizoen uit de Overgangsklasse zijn de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen. Er volgde zaterdag echter een valse start voor de ploeg van Denise Bezemer, 20-16 verlies van Merwede dat vorig seizoen nog promoveerde uit de Tweede Klasse.

Excelsior startte de wedstrijd nog goed en wist na twee minuten de 0-1 voorsprong te pakken in Sliedrecht. Dit waren echter ook direct de twee beste minuten van de equipe uit Delft. Hierna ging het snel bergafwaarts. In een 14 minuten durende doelpuntloze periode van Excelsior liep Merwede dan ook vrij gemakkelijk uit naar een 5-1 voorsprong.

Toch kwam Excelsior nog terug in de wedstrijd, maar kon het gat voor de rust niet meer dichten. Via 5-4, stond het bij rust 8-7 in het voordeel van Merwede. Voor de rust viel ook Elke Reurings nog uit met een scheenbeenblessure en moest zij worden door Leanne Ruitenbeek.

Na de rust was het aan de kant van Excelsior misschien nog wel slechter. Er werden net als in de eerste helft tal van (korte) kansen gemist, rebounds werden makkelijk verloren en verdedigend was het simpelweg niet goed genoeg. Meerdere spelers van Excelsior gingen hard door de ondergrens waardoor men ook in de tweede helft niet meer op gelijke hoogte kwam met Merwede.

Merwede liep al snel in de tweede helft uit naar 10-7. Opnieuw kwam Excelsior dit gat niet te boven, de Sliedrechtenaren liepen uiteindelijk uit naar 20-16. Al met al een wedstrijd die Excelsior van zichzelf verliest en die goed moet worden geëvalueerd om daar conclusies uit te trekken. Wellicht zelf nog eens in de spiegel kijken en daarna de wedstrijd heel snel vergeten.

Doelpuntenmakers aan de kant van Excelsior: Bertjan Bron (5), Wouter Kamps (4), Ryan Heemskerk (3), Shera Desaunois (2), Dannie Hoogeveen (1), Lisanne Halbe (1).

Komend weekend staat de streekderby tegen DES op het programma. Een wedstrijd waarin het zeker anders en beter moet. Strijd en passie zijn misschien wel de belangrijkste elementen in de Eerste Klasse, Excelsior 1 vecht voor onze kleuren!