Vliegende start bij De Haagse Korfbaldagen

26 okt 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Vliegende start bij De Haagse Korfbaldagen

Op vrijdag begonnen de “Haagse Korfbaldagen” voor Excelsior 1 met een wedstrijd tegen Weidevogels 1 en een dag later begon het toernooi ook voor Excelsior A1. Zij namen het op tegen HKV/Ons Eibernest, Refleks en Futura.

Maar we beginnen met de vrijdagavondwedstrijd. Denise Bezemer had, vanwege wat afwezige spelers, een opstelling gemaakt met spelers uit Excelsior 1 en 2. Het eerste vak bestond uit Wouter, Ryan, Margot en Elke. In het andere vak begonnen Omar, Sander, Shera en Kelly.

Het werd tegen Weidevogels, uitkomend in de Tweede Klasse, geen hoogstaande wedstrijd. Maar na 40 minuten spelen, de poulewedstrijden duren 2 keer 20 minuten, stond Excelsior 1 wel aan de goede kant van de score. Het werd uiteindelijk 12 – 10 voor ons zwart-witte vlaggenschip met een eervolle vermelding voor die viermaal scorende basisdebutant Sander Rensen.

Excelsior A1 mocht op zaterdag het bal openen tegen HKV/Ons Eibernest. Ondanks een prima wedstrijd van de zwart-witten konden ze deze eerste wedstrijd niet in winst omzetten en bleef het bij 5 – 5. Zaak om in de volgende poulewedstrijden flink te werken aan het doelsaldo.

Dit werd meteen omgezet in daden, want in de tweede poulewedstrijd tegen Futura werd de gaskraan volledig open gedraaid en wist Excelsior A1 met 14 – 3 te winnen. Aangezien ook HKV/Ons Eibernest A1 de tweede wedstrijd in winst om wist te zetten, zou de derde en laatste wedstrijd de doorslag gaan geven.

Excelsior nam het hierin op tegen Refleks, terwijl tegelijkertijd HKV/Ons Eibernest met Futura de strijd aan ging. Excelsior A1 begon nog wat mat aan deze laatste wedstrijd, maar kwam uiteindelijk geen moment in gevaar. Het werd uiteindelijk toch weer een overtuigende overwinning van 13 – 3. Genoeg voor Excelsior A1 om zich als poulewinnaar te plaatsen voor de halve finale van de “Haagse Korfbaldagen 2015”.

In deze halve finale neemt Excelsior A1 het op tegen Avanti A1. Deze wedstrijd wordt woensdag 28 oktober om 19.15 uur gespeeld in sporthal “Zuidhaeghe” in Den Haag.

Voor Excelsior 1 is de halve finale nog niet aan de orde. Maandagavond speelt het de tweede poulewedstrijd tegen Valto 1. Valto wist op zaterdag met 10 – 9 te winnen van Weidevogels. Dit betekend dat Excelsior 1 aan een gelijkspel genoeg kan hebben. Echter zal het vlaggenschip in De Lier voor de volle winst gaan.

Deze wedstrijd begint vanavond om 20.30 uur in sporthal “Vreelo” in De Lier. Mocht Excelsior minimaal een punt pakken, dan speelt het de kwartfinale tegen ODO uit Maasland. Deze wedstrijd staat voor dinsdag 27 oktober op het programma in sporthal “De Veur” in Zoetermeer en zal aanvangen om 21.35 uur.

Uiteraard volgt de Supporters Vereniging Excelsior als “Official Media Partner” van de CKV Excelsior de verrichtingen van onze teams en blijven jullie via de website van de CKV, SVE en Facebook op de hoogte.

Comments are closed.