Vooruitblik: Merwede 1 – Excelsior 1

6 nov 2015   //   Auteur: Job van den Berg   //  Reacties staat uit voor Vooruitblik: Merwede 1 – Excelsior 1

Morgen begint Excelsior 1 aan de zaalcompetitie met een uitwedstrijd in Sliedrecht tegen SKC Merwede. Wanneer de scheidsrechter om 19.50 uur voor het begin van de wedstrijd fluit, begint Excelsior 1 aan een zwaar en uitdagend zaalseizoen in de Eerste Klasse E.

In het drieluik van de Supporters Vereniging Excelsior, waarin we terugkijken naar de “gouden” jaren in de Hoofdklasse, het afzakken naar de Eerste Klasse en een vooruitziende blik op het aankomende zaalseizoen hebben we Merwede al kort besproken. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de prestaties in de zaalcompetitie vanaf het seizoen 2005 – 2006 en de resultaten van de afgelopen veldseizoenen.

In deze vrijdagmiddag-voorbeschouwing proberen we wat meer te kijken naar de huidige prestaties van onze aankomende tegenstander. Daarnaast hopen we een grote groep zwart-witte supporters enthousiast te maken om naar de wedstrijd van Excelsior 1 te komen.

SKC Merwede zal voor veel Excelsioranen een onbekende naam zijn. De club speelt zijn wedstrijden voornamelijk in de regio Drechtsteden, terwijl wij met onze teams meer richting Den Haag en het Westland afreizen.

Op het veld is Merwede koploper in de Eerste Klasse D. Een knappe prestatie aangezien Merwede vorig jaar nog wist te promoveren van de Tweede- naar de Eerste Klasse. Na zeven competitiewedstrijden heeft Merwede 12 punten verzameld uit zes overwinningen en één nederlaag. Met een doelsaldo van 123 voor en 99 tegen scoort Merwede gemiddeld 17,6 goals per wedstrijd en krijgt het 14.1 goals per wedstrijd tegen.

Aangezien er nog geen competitiewedstrijden gespeeld zijn in de poule van Excelsior nemen we een kijkje bij de oefenwedstrijden van Merwede. De Sliedrechters hebben in de voorbereiding op het zaalseizoen meegedaan aan de 2015 editie van het “Vriendenschaartoernooi”. In een driekamp moest Merwede het opnemen tegen de twee ploegen uit Hardinxveld; Vriendenschaar en HKC.

In de eerste wedstrijd kwam Merwede uit tegen Vriendenschaar. Deze ploeg komt dit veldseizoen uit in de Overgangsklasse en staat daar met nul punten onderaan. In de zaal komen ze ook uit in de Eerste Klasse. Merwede wist deze wedstrijd overtuigend te winnen met 22 – 17 na een 11 – 8 voorsprong bij rust.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen HKC. HKC komt op het veld uit in de dezelfde poule als Merwede en was winnaar van de eerste confrontatie, in de zaal spelen ze in de Tweede Klasse. Ook deze wedstrijd wist Merwede te winnen. Bij rust was het nog 10 – 8, uiteindelijk was het verschil aan het einde 19 -14 in het voordeel van Merwede en wonnen de Sliedrechters het “Vriendenschaartoernooi”.

Ook in deze twee wedstrijden maakt Merwede indruk door makkelijk de doelpunten te maken met een gemiddelde van 20,5 doelpunten in de zaal tot nu toe. Merwede zal het ook aankomende zaterdag weer moeten hebben van twee makkelijk scorende spelers. Maar verder blijft Merwede een onbekende ploeg voor Excelsior 1. Zaak om er zestig minuten lang tegenaan te gaan en hard te blijven werken voor elk punt.

Wij hopen dat veel supporters de weg weten te vinden naar sporthal De stoep in Sliedrecht. De wedstrijd start om 19.50 uur en na afloop is ook onze eigen sporthal de Buitenhof nog open voor een hapje en drankje.

Comments are closed.